• Sofia 19.07.2022 13:35

    je bezpečné používať retinol s kyselinou ascorbovou?

    pekný deň, moja otázočka je či je ok používať kombináciu ingrediencii v Neutrogena Anti-Age Retinol Boost Nočný Krém? Pretože ako som preštudovala zoznam ingrendiencií v tomto produkte tak som si všimla, že sa v ňom nachádza retinol a nižšie v zozname aj kyselina ascorbová(C vitamin)....


    A ak dobre viem tak tieto dve aktívne ingrediencie by sa nemali používať dokopy, pretože hrozí podráždenie pleti tak isto akoby sa nemal retinol používať v kombinácii s AHA/BHA kyselinami...


    Vedeli by ste mi pomôcť, poprípade odporučiť iný, vhodnejší retinol vhodný pre začiatočníka? Mám 16 rokov a rada by som začala používať retinol na zníženie produkcie mazu, na pomoc s občasným akné, zmenšenie viditeľnosti pórov a vyhladenie štruktúry pleti ;)

    aký máte názor na Differin s 0,1% adapalénom alebo jeho verziu od La Roche Posay? je vhodný pre začiatočníkov?

  • veroni_t 24.07.2022 12:10

    Radsej zainvestuj do značky, ktora ma kvalitné zlozenia. Neutrogena je dost slaba znacka. Za rovnaku cenu mas retinal od Geek and gorgeous s dobrou formulaciou.

  • Sofia 25.07.2022 21:04

    aha prave pred nedavnom som objavila tuto znacku(geek and gorgeous) a zlozenia vsetkych produktov su uplne ze dekonale...urcite si v blizkej buducnosti daco objednam:)

    vdaka za odpoved!

  • lojove 02.08.2022 12:16

    Všetko je iba o tom, či je tvoja pleť odolná alebo či už pozná dané aktívne látky. Pre začiatočníka určite nie ideálne kombinovať 2 silné aktívne látky v jednej rutine. Tak mladú pleť by som nezaťažovala toľkými vecami.



Pridať odpoveď