• revo_lucia 19.04.2022 11:26

    Lactic acid nizko v zlozeni

    AHojte. Trapi ma nerovnomerny ton pleti a chcela by som vyskusat nieco s kyselinou mliecnou. Narazila som na tento tento toner od Geek and Gorgeous:

    https://www.lakrem.sk/p/geek-gorgeous-liquid-hy...


    Znacku mam vlemi rada ale ostala som trochu zaskocena ked som uvidela ze kyselina je az niekde na konci zlozenia. Preco je tak nizko?

  • laura99 19.04.2022 16:07

    Nemusi tam byt iba ako exfoliant, moze ho tam dali pre hydrataciu alebo tak... Geek dokonca ani neuvadza kyselinu mliecnu ako aktivnu latku v popise toho produktu. Je to hydratacne tonikum, netreba od neho ocakavat privela.

  • revo_lucia 19.04.2022 16:24

    Cize nie kazdy produkt s kyselinou mliecnou dokaze exfoliovat plet? Rozumiem tomu spravne? A odkial mam vediet, ze na co tam je :D Boze, konecne som zacinala mat pocit, ze mam zvladnutu teoriu okolo aktivnych latok😂Clovek sa stale uci:)
  • mery 19.04.2022 17:30

    Ideálna koncentrácia kyseliny mliečnej je v rozmedzí od 5 – 12 %. V nižších koncentráciách môže slúžiť ako humektant (hydratácia) alebo pufer (pre správnu úroveň pH).


    Čiže napr. hydratačné tonikum alebo krém s nízkou koncentráciou kyseliny mliečnej sa nedá použiť ako exfoliant:)


    Keď výrobca nikde neuvádza koncentráciu kyseliny alebo je niekde na konci zloženia, je dosť pravdepodobné, že tam nebude pre exfoliáciu.


    Posielam ešte zopár exfoliačných produktov s kyselinou mliečnou:

    https://www.lakrem.sk/p/the-inkey-list-lactic-a...

    https://www.lakrem.sk/p/the-ordinary-lactic-aci...

Pridať odpoveď