• nezabudka 05.09.2022 11:06

    SPF v make upe alebo bb kréme

    Stačí SPF v makeupe alebo bb kréme alebo potrebujem krém na tvár, ktorý je špeciálne určeny na opaľovanie ? Nechcem mať ďalší produkt vo svojej rutine, no všimla som si, že influencerky často šikanujú svojich folowerov, keď sa spoliehajú na SPF v pleťovej dekoratívke... Vie mi niekto poradit? Popripade vysvetlit preco je to tak?

  • Sofia 05.09.2022 13:16

    ahoj! tak na spf faktor v dekoratívnej kozmetike sa nespoliehaj...na dosiahnutie tej ochrany, ktorú píšu na obale by si si musela na tvar namazať obrovitánske množstvo produktu, napr. ak sa na bb kréme píše že poskytuje spf30 tak pri tom množstve, ktoré si dávaš na tvar sa to k tomu udajú ani zďaleka nepribližuje. Spf si do rutiny podľa mňa vieš zaradiť aj keď nechceš pridávať veľa produktov, pretože taktiež môže slúžiť ako primer(podkladová baza)....samozrejme si musíš nájsť spfko, ktoré ti vyhovuje....la roche posay anthelios fluid je superrr a taktiež spf od beauty of joseon. odporúčam ochranu minimálne spf30 ale lepšie urobíš ak siahneš po spf50 :)

    dúfam že to dáva zmysel a dúfam že som pomohla

  • nezabudka 05.09.2022 15:34

    OK, ak tomu rozumiem správne, tak ochrana, ktorú dosiahnem BB krémom s SPF30 nebude spf30, ale možno len SPF20. Ale v našich zemepisných šírkach by mohla stačiť aj dvadsiatka, nie? Už nám začína jeseň...

  • Sofia 06.09.2022 19:23

    chranit sa pred skodlivymi UVA/UVB lucami sa musis po cely rok bez ohladu na to ake je rocne obdobie! napr pocas leta je UV index vacsinou okolo 6, 7 alebo dokonca 8(ak dobre viem 10 je najviac)....no a na jesen a v zime od 0 po 2.

    No a tieto UVA a UVB luce neustale prenikaju cez ozonovu vrstvu, asi ti na koniec pripojim link na clanok z lakremu, tam maju super vysvetlenie ako to cele funguje.

    Tieto luce narusaju tvorbu kolagenu a preto "starneme rychlejsie"(pre-mature aging)

    Ja osobne použivam spf50 po cely rok. Toto mi neskutocne pomohlo pri hojeni jaziev a tmavych skvrn po akné.

    https://www.lakrem.sk/t/178/co-vlastne-znamena-...

    toto tu je asi najdoležitejsia cast:

    Aké ďalšie hodnoty si treba všímať pri výbere opaľovacieho prípravku?
    • UVA (lúče): spôsobujú poškodenie pokožky a urýchľujú jej starnutie – s čím sú spojené vrásky, strata kolagénu a tvorba hnedých škvŕn na koži. K spáleniu od slnka prispievajú aj najkratšie vlnové dĺžky UVA lúčov (!)
    • UVB (lúče): spôsobujú spálenie pokožky a zohrávajú kľúčovú úlohu pri vzniku rakoviny kože. Faktor SPF sa vzťahuje hlavne na množstvo UVB ochrany, ktorú poskytuje.
    • PA (PA+, PA++, PA+++ a PA++++): písmená „PA“ na štítku predstavujú hodnotiaci systém vyvinutý v Japonsku, ktorý vyjadruje mieru ochrany pred UVA žiarením, ktorú produkt ponúka. To znamená:
    • PA+ = malá UVA ochrana
    • PA++ = stredná UVA ochrana
    • PA+++ = vysoká UVA ochrana
    • PA++++ = extrémne vysoká UVA ochrana



    toto by uz malo davat zmysel:)


  • nezabudka 12.09.2022 15:15

    ďakujem za vysvetlenie!

Pridať odpoveď