Benzyl Alcohol

V našej databáze sa nachádza 2450 produktov s touto zložkou.

Funkcia:

  • Konzervačné zložky - predlžujú trvanlivosť výrobku
  • Rozpúšťadlá - rozpúšťajú iné látky
  • Regulátory viskozity - udržiavajú stabilitu zloženia, vzhľadu a textúry produktu

Škodlivosť EWG:

Stredné riziko

Vhodné:

Citlivá pleť

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Je to konzervant, ktorý je v kozmetike prítomný na to, aby sa príliš skoro nepokazila. Prirodzene sa nachádza v ovocí a čajoch, no dá sa vyrobiť aj synteticky. Bez ohľadu na pôvod ide o jemný, príjemný a najmenej senzibilizujúci konzervant. Má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti.

Vedľajšie účinky: Vo vysokých koncentráciách môže dráždiť pokožku, ale nikdy sa nepoužíva v takých veľkých množstvách.