Butyrospermum Parkii Butter

V našej databáze sa nachádza 1631 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • Bambucké maslo
  • Shea butter

Funkcia:

  • Zvláčňovače/Emolienty - zmäkčujú a zvláčňujú pokožku
  • Regulátory viskozity - udržiavajú stabilitu zloženia, vzhľadu a textúry produktu

Škodlivosť EWG:

Nízke riziko

Vhodné:

Suchá pleť
Mastná pleť

Popis zložky:

Čo to je: Po slovensky bambucké maslo – je rastlinný lipid získavaný z orechov afrického stromu karité. Používa sa ako zmäkčovadlo v kozmetike, má bohatú textúru a je tiež zdrojom mnohých antioxidantov a mastných kyselín. Je súčasťou rôznych typov kozmetiky, ako sú balzamy na pery, krémy, emulzie, výrobky do kúpeľa, na opaľovanie, vlasová kozmetika atď.

Čo robí: Pomáha chrániť pokožku, poskytuje jej antioxidačné benefity, upokojuje, hydratuje a regeneruje ju. Udržiava prirodzenú bariéru pokožky a dokáže zmierniť príznaky narušenej kožnej bariéry spojenej so stavmi ako ekzém, dermatitída či psoriáza. Bambucké maslo má tiež schopnosť posilniť vlasy a zlepšiť ich lesk a vlhkosť.

Vedľajšie účinky: Nemá žiadne vedľajšie účinky, no rovnako ako pri mnohých iných prírodných ingredienciách, je dôležité zvážiť, kde sa zbiera a či je jeho zber udržateľný a etický. Obsahuje kyselinu stearová, olejovú, linolovú a palmitovú, ktoré môžu zaťažovať mastnú pleť.

Pre koho je vhodné: Je vhodné pre všetky typy pleti, no najmä pre suchú, dehydrovanú pleť či pre ľudí s narušenou kožnou bariérou. Výbornú skúsenosť s bambuckým maslom majú ľudia s kučeravými vlasmi a so suchším typom vlasom, ktoré pomáha hydratovať a upraviť.