Caprylic/Capric Triglyceride

V našej databáze sa nachádza 2593 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • Triglyceridy kyseliny kaprylovej/kaprínovej

Funkcia:

  • Zvláčňovače/Emolienty - zmäkčujú a zvláčňujú pokožku
  • Okluzanty/Udržiavače - udržiavajú vlahu v pokožke

Škodlivosť EWG:

Nízke riziko

Vhodné:

Suchá pleť

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Tento triglycerid je vytvorený z kokosového oleja a glycerínu a považuje sa za vynikajúcu zmäkčujúcu a vyživujúcu zložku. Má ľahkú textúru, je bez zápachu a nemastný. Zmes jeho mastných kyselín vypĺňa povrch pokožky a pomáha jej odolávať strate vlhkosti. Zároveň funguje ako zahusťovadlo a zlepšuje roztierateľnosť formulácií.

Vedľajšie účinky: Hoci sa na internete uvádza, že tento triglycerid je komedogénny a upcháva póry, neexistuje žiaden výskum, ktorý by to preukázal. Ide o bezpečnú kozmetickú prísadu.

Pre koho je vhodný: Všeobecne ide o príjemnú zložku, ktorá zanecháva príjemný dojem na pokožke a je skvele tolerovaná každým typom pleti a ľahko sa s ňou formulujú produkty. Preto je aj veľmi populárna.