Ethanol

V našej databáze sa nachádza 1806 produktov s touto zložkou.

Funkcia:

  • Antibakteriálne/Antimikrobiálne zložky - regulujú vznik baktérií a bránia ich premnoženiu
  • Rozpúšťadlá - rozpúšťajú iné látky
  • Regulátory viskozity - udržiavajú stabilitu zloženia, vzhľadu a textúry produktu
  • Adstringentné zložky - vytvárajú pocit napnutejšej pokožky

Škodlivosť EWG:

Nízke riziko

Vhodné:

Suchá pleť
Citlivá pleť

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Označovaný aj ako alkohol je dosť kontroverzná zložka. Má niekoľko okamžitých výhod: je to skvelé rozpúšťadlo, zlepšuje roztierateľnosť produktov, vytvára kozmeticky elegantné, ľahké receptúry, skvele adstringentné a antimikrobiálne. Nie div, že je populárny v toneroch a prípravkoch na mastnú pleť. Nevýhodou je, že môže veľmi vysušiť pokožku, ak je na prvých priečkach v zozname ingrediencií.

Vedľajšie účinky: Odborníci sa zhodujú, že pravidelné vystavovanie pleti alkoholu poškodzuje kožnú bariéru a spôsobuje zápal, hoci je to diskutabilný názor.