Hydroxyethyl Acrylate/​Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer

V našej databáze sa nachádza 532 produktov s touto zložkou.

Funkcia:

  • Regulátory viskozity - udržiavajú stabilitu zloženia, vzhľadu a textúry produktu

Škodlivosť EWG:

Nízke riziko

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Ide o syntetický polymér, ktorý má v kozmetike mnoho využití – primárne funguje ako stabilizátor, zvýrazňovač textúry, zahusťovadlo a gél a pomáha pri emulgácii a stabilizácii olejov v zloženiach na báze vody. Funguje v širokom rozsahu pH (3 – 12) a často sa používa hlavne na vytváranie esteticky príjemných textúr. Zároveň pomáha rozptýliť zložky, ktoré sú prospešné pre pokožku, napríklad UV filtre.

Vedľajšie účinky: Zložka je považovaná za bezpečnú pri používaní v kozmetike.

Pre koho je vhodný: Je vhodný pre tých, ktorí majú radi kozmeticky elegantné gélovo-krémové textúry.