Linalool

V našej databáze sa nachádza 5062 produktov s touto zložkou.

Funkcia:

  • Vonné zložky - dodávajú produktu príjemnú vôňu

Škodlivosť EWG:

Stredné riziko

Vhodné:

Citlivá pleť

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Je to jedna z najbežnejších vonných zložiek. Jej problémom je, že rovnako ako ďalšia vonná zložka limonene oxiduje na vzduchu a stáva sa alergénom. Linalool v kozmetike slúži na zlepšenie vône produktov, pričom jedna štúdia z roku 2002 skúmala aj jeho protizápalovú aktivitu, no tú dokázali iba v jeho prirodzenej, rastlinnej forme, nie ak je vyrobený synteticky. Väčšina značiek pracuje práve so syntetickou formou.

Vedľajšie účinky: Môže silne senzibilizovať pleť a spôsobiť podráždenie, najmä ak máte citlivú alebo problematickú pleť.