Phenoxyethanol

V našej databáze sa nachádza 6169 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • Fenoxyetanol

Funkcia:

  • Konzervačné zložky - predlžujú trvanlivosť výrobku

Škodlivosť EWG:

Stredné riziko

Popis zložky:

Čo to je: Je to konzervant, ktorý je bezpečný a jemný. Celosvetovo sa používa v koncentrácii do 1 %, pričom verzia používaná v kozmetike je syntetická. Zároveň sa však phenoxyethanol nachádza aj v prírode – v zelenom čaji. Je to jeden z najbežnejších konzervantov používaných v produktoch osobnej starostlivosti. 

Čo robí: Chráni kozmetické receptúry pred širokospektrálnou patogénnou aktivitou a je podporený desaťročiami výskumu. Je tiež všestranný v tom, že je kompatibilný s veľkým rozsahom receptúr a úrovní pH. Považuje sa za šetrný k pokožke (senzibilita naň je zriedkavá).

Vedľajšie účinky: V súlade s právnymi predpismi EÚ o kozmetických výrobkoch sa phenoxyethanol môže použiť v kozmetických výrobkoch v koncentrácii 1 %, , a to aj u dojčiat.V tejto koncentrácii sa považuje za neškodnú látku. Oveľa väčším rizikom sú patogény, ktoré sa v produktoch bez konzervantov množia, než samotné konzervanty.