Potassium Sorbate

V našej databáze sa nachádza 2557 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • Sorban draselný

Funkcia:

  • Konzervačné zložky - predlžujú trvanlivosť výrobku

Škodlivosť EWG:

Nízke riziko

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Je to draselná soľ kyseliny sorbovej, ktorá sa používa ako konzervačná látka v kozmetike. Používa sa na predĺženie trvanlivosti produktov tým, že zabraňuje rastu baktérií, húb a plesní. Zároveň sa používa aj ako alternatíva k parabénom. Nejde o širokospektrálnu konzervačnú látku, preto sa musí používať v spojení s inými konzervačnými látkami, aby bola zabezpečená ochrana zloženia. Mimochodom, je to tiež potravinový konzervant a má dokonca E číslo – E202.

Vedľajšie účinky: Je bezpečný na použitie v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti. Väčšina kozmetických produktov obsahuje maximálne 1 % tejto zložky.