Sodium Benzoate

V našej databáze sa nachádza 2338 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • Benzoát sódny

Funkcia:

  • Konzervačné zložky - predlžujú trvanlivosť výrobku

Škodlivosť EWG:

Stredné riziko

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Používa sa ako konzervačná látka v kozmetike a v potravinách. Prirodzene sa nachádza v niektorých potravinách, ako sú brusnice, marhule, huby a med. V kozmetike bráni rastu baktérií a plesní.

Vedľajšie účinky: Zložka je považovaná za bezpečnú pri používaní v kozmetike.