Sodium Hydroxide

V našej databáze sa nachádza 2367 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • Hydroxid sodný

Funkcia:

  • Pufračné zložky - udržiavajú správnu rovnováhu kyslosti/zásaditosti produktu

Škodlivosť EWG:

Stredné riziko

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Hydroxid sodný, tiež známy ako lúh, je zlúčenina, ktorá sa v kozmetike objavuje pre svoje zásadité vlastnosti na úpravu pH produktov. Používa sa napríklad na úpravu pH BHA a AHA exfoliačných kyselín, kde je správne pH mimoriadne dôležité. Zároveň sa využíva pri tvorbe mydla – konkrétne umožňuje olejom peniť.

Vedľajšie účinky: Hydroxid sodný sám osebe silne dráždi pokožku, ale keď zreaguje (zvyčajne v produktoch starostlivosti o pleť, ako sú exfolianty), je úplne neškodný.