Tocopheryl Acetate

V našej databáze sa nachádza 2565 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • Tokoferyl acetát
  • Vitamín E - acetát

Funkcia:

  • Antioxidanty - bránia predčasnému starnutiu a zvyšujú odolnosť pleti

Škodlivosť EWG:

Stredné riziko

Vhodné:

Suchá pleť

Popis zložky:

Čo to je: Je to najbežnejšie používaná syntetická verzia čistého prírodného vitamínu E v kozmetike – takzvaná esterifikovaná verzia (ester = zlúčenina) tokoferolu a kyseliny octovej. Je stabilnejší, má dlhšiu trvanlivosť, no horšie sa vstrebáva do pokožky, takže nemusí poskytovať takú silnú ochranu pred slnkom ako čistý vitamín E.

Čo robí: Dodáva pokožke vlhkosť, pomáha chrániť prirodzenú bariéru pokožky, hojí a poskytuje pokožke antioxidačné benefity. Hydratuje hlavne najvrchnejšiu vrstvu pokožky a zlepšuje jej schopnosť viazať vodu. Považuje sa tiež za účinnú zložku na podporu liečby ekzémov.

Vedľajšie účinky: Produkty so zložkou tocopheryl acetate (či už s prírodným, alebo so syntetickým) je ideálne používať na noc, pretože tým, že je hustejší a horšie sa vstrebáva do pokožky, nemusí vyzerať dobre pod mejkapom a pleť sa po ňom môže lesknúť. To však platí skôr pre ľudí s mastnou pleťou.

Pre koho je vhodný: Je ideálny pre starnúcu, suchšiu pleť (ak sa z pokožky vytráca voda v dôsledku životného prostredia) a môže podporiť liečbu ekzémov.