Triethanolamine

V našej databáze sa nachádza 681 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • TEA

Funkcia:

  • Pufračné zložky - udržiavajú správnu rovnováhu kyslosti/zásaditosti produktu

Škodlivosť EWG:

Stredné riziko

Popis zložky:

Čo to je a čo robí: Trietanolamín, tiež známy ako TEA, sa používa v kozmetike ako vyrovnávač pH a stabilizátor emulzií. Ako všetky amíny, má potenciál vytvárať nitrozamíny (karcinogénne látky), ale so správnou formuláciou sa to nestane.

Vedľajšie účinky: Ako už bolo spomenuté, nemá zrovna najlepšiu povesť v oblasti bezpečnosti, ale vo všeobecnosti sa nemusíte báť. Vzhľadom na nízke koncentrácie používané v kozmetike a teóriu, že nitrozamíny nemôžu preniknúť do pokožky, je jeho použitie bezpečné.