Zinc Oxide

V našej databáze sa nachádza 309 produktov s touto zložkou.

Známe aj ako:

  • Oxid zinočnatý

Funkcia:

  • Slnečná ochrana - chránia pred slnečným žiarením
  • Farbivá - dodávajú kozmetickým výrobkom farbu

Škodlivosť EWG:

Stredné riziko

Vhodné:

Citlivá pleť

Popis zložky:

Čo to je: Po slovensky oxid zinočnatý – je fyzikálny = anorganický = minerálny filter, rovnako ako titanium oxide (oxid titaničitý), a má s ním aj veľa spoločných vlastností. Je tiež veľmi stabilný a nedráždivý (až natoľko, že sa používa na liečbu podráždenej pokožky, napríklad plienkovej dermatitídy).

Čo robí: Na rozdiel od oxidu titaničitého, oxid zinočnatý poskytuje ešte širšie spektrum ochrany pred UVA a UVB žiarením. Je preukázateľne jemný pre citlivú pokožku, dokonca pre detskú či pokožku trpiacu zápalovými ochoreniami. V kozmetike sa využíva aj ako zahusťovadlo. Často je nielen súčasťou opaľovacích krémov, ale aj mejkapov, najmä práškových.

Vedľajšie účinky: Nemá žiadne vedľajšie účinky, no podobne ako oxid titaničitý, nie je kozmeticky elegantný a zanecháva na pokožke nepekný belavý odtieň.

Pre koho je vhodný: Je vhodný pre všetky typy pleti vrátane detskej, citlivej a zapálenej pokožky, pričom ak ste našli opaľovací krém s touto zložkou a „sadol“ vám, určite pri ňom ostaňte, pretože je považovaný za jednu z najlepších možností ochrany pred slnkom, ktorá je na svete k dispozícii.